Легендата на световната борба Валентин Йорданов поиска спешна среща с президента на Международната федерация (ФИЛА) Рафаел Мартинети (Швейцария), пише "Труд".

Поводът е недоволство от тенденциозно съдийство срещу България в двата финала с наше участие в първите два дни на "Евро 2012". Видеозаписи показаха реферски грешки в ключови моменти от схватките на Леонид Базан (66 кг) и Анатолий Гуйдя (60 кг), които наклониха везните в спора към съперниците им от Русия и от Азербайджан. Именно тези две страни минават за най-богати и влиятелни в борбата на Стария континент. Бюджетите на федерациите им са около 40 милиона долара годишно, или 20 пъти по-големи от този на родната централа.

Вече три дни наред с поздравленията за медалите Йорданов приема и "съболезнования" за съдийските удари. България се ползва с уважение в борбата и заради факта, че има лоби, което обаче не използва за подмолни действия. Нашите афишират винаги, че държат само на коректност от Темида, с което се разминаха в битките за златото. И по повод на тези родни неволи в хотел "Континентал" тръгна в обращение шегата, че "Темида може и да е сляпа, но чува шума на броящите се банкноти"