Двама наши борци ще спорят за бронза на европейското по свободна борба в Белград. В тежка категория до 120 кг Димитър Кумчев стартира с успех срещу молдовеца Александър Романов с 2:0 части (4:2, 5:1), а на четвъртфиналите бе безапелационен - тушира третия от световното и европейското Магомедов (Азербайджан). На полуфиналите обаче бе спрян от Даниел Лигети (Унгария) - с 0:2 (0:3, 1:5). Така по-късно днес Кумчев ще се бори за бронза.

До малкия финал стигна и Джанан Манолова (67), която тръгна с успех срещу германката Алине Фокен с 2:0 (1:0, 1:0), а после надви и румънката Роксана Наструсницку с 2:1 части. На полуфиналите обаче бе туширана за 1,32 мин от шведката Нана Йохансон.

Бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев (74 кг) претърпя поражение на четвъртфиналите от грузинеца Кучишвили с 0:2 части (0:1, 0:2) и ще се надява съперникът му да стигне до финала, за да го изтегли в репешажите за бронза.
Асът ни започна ударно - с тушира италианеца Кармело Лумиа, надигра молдовеца Роман Джерманджи с 2:0 (8:0, 1:0), но нямаше шанс на четвъртфиналите