Една от най-коментираните теми в кулоарите на "Евро 2012" по борба е очакваното завръщане на тепиха на славния Армен Назарян. В "Београдска арена" броди слухът, че двукратният олимпийски шампион от "Атланта '96" и "Сидни 2000" ще се появи на олимпийската квалификация в София (20-22 април) в най-леката категория до 55 кг. В България все още смятат това твърдение за блъф или шега, пише "Труд".

Шефовете на родната делегация не коментират нищо, но се знае - миналата седмица Назарян е тежал 67 кг, след като в началото на годината е бил на кантара малко над 85 кг. Назарян отслабва по нашумялата методика на пловдивската клиника "Иван Гарабитов", където бившият треньор по борба вталява пациенти със специален сироп, хранителни и тренировъчни програми.

Днес в 5-звездния хотел "Континентал" се очаква пристигането на националите в класическия стил, които може би ще донесат повече подробности за сензацията. Високият 162 см Назарян покори Олимп в две категории.
Първо Назарян спечели злато за Армения при 52-килограмовите и после с герба на България в кат. до 60 кг. Той има още 3 световни и 6 европейски титли. Асът ни, който утре, ще навърши 38 г., прекрати кариерата на летните игри "Пекин 2008", когато загуби на 1/4-финалите и отпадна.

"В събота сутринта ще пътувам с Иван Гарабитов за европейското да гледаме срещите - каза шампионът. - Иначе съм добре, продължавам да топя тегло. Искам да стана към 60 килограма. Още не съм решил дали ще се връщам на тепиха, зависи от това как се чувствам. А на рождения ми ден менюто ще бъде пак диетично - риба и плодове."