ivo angelov-armenСветовният и европейски шампион в класическата борба Иво Ангелов уверено върви по стъпките на своя треньор Армен Назарян и в личен план. Асът ни в кат. до 59 кг очаква второто си дете всеки момент. И в почивния ден прескочи от Тетевен, където е с националния отбор на лагер, до Перник, за да види семейството си.

”Кой знае, малкият може да се появи и по време на турнира „Никола Петров” в края на седмицата – каза шеговито Иво Ангелов. – Сега не сме толкова притеснени, защото вече сме минали по този път. Но очакваме с нетърпение новия член на семейството, а най-нетърпелива е двегодишната ни дъщеря Яна.”

Армен Назарян подобно на Иво Ангелов стана баща за втори и трети път „в движение”. Синът му Гриша се роди, докато таткото ставаше световен шампион в Будапеща през 2005, а две години по-късно бе на лагер в Самоков, когато на бял свят дойде и дъщеря му Инеса.

”Това са хубави емоции и дават допълнителна мотивация да си на 100 процента на тепиха – каза Назарян. – Направихме много добра подготовка, условията бяха отлични в Тетевен. Радвам се, че всички момчета са здрави и всички ще участват на „Никола Петров”. А победителите ще си осигурят участие на европейските игри през юни.”

Самият Иво Ангелов обяви, че с нетърпение очаква турнира, който ще бъде по познатите правила – с партер. През февруари отборът участва на „Дейвид Шулц” в САЩ и там бе приложен експеримент – без партер, който не допадна на повечето състезатели.

Турнирът „Дан Колов-Никола Петров” е в столичната зала „Христо Ботев”
от 24 до 26 април, а в понеделник от 11 ч в пресклуб „България” ще бъдат обявени повече подробности за състезанието.