1 Алекса Ерски"В България конкуренцията е по-силна, защото тук излизат всички медалисти, за да показат къде е мястото им", казва сърбинът Алекса Ерски, който преди две седмици стана шампион на България в категория до 72 кг.
А скоро ще се състезава и в първенството на страната си.

Пред агенция "Фокус" победителят в тазгодишното издание "Игри на волята" разкрива, че не одобрява натурализацията на състезатели. "Хубаво е да вземеш готов борец, който ще ти вземе медал - продължава той. -  Но това е за една-две години след това остава голяма дупка. Всъщност след него няма да има човек."

Алекса разкрива, че именно така е станало и с него. В родината му иранец го измества в категорията, защото е по-силен. "Аз бях №1 в моята категория, но федерацията реши да вземе чужденец - иранец, който реално е по-добър от мен - признава Ерски. -  Мисля обаче, че имахме нужда от него. Но аз не искам да съм спаринг партньор. До себе си имам олимпийска медалистка (б.р. Елица Янкова), тя да стои вкъщи и да ме чака, а аз да съм спаринг партньор на някой, и то чужд човек. Не си заслужаваше..."

А ако сега му се наложи да излезе срещу представител на Сърбия, 25-годишният борец споделя: "Това най-вероятно ще е иранецът, така че няма да имам никакъв проблем да му взема живота", споделя той.

И разкрива, че най-силното му качество е добрият усет и хитростта, с която тактически може да победи съперника. 

Какво още каза Алекса може да видите на следния линк ТУК