parlament8 1И председателят на парламента Цвета Караянчева приветства световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин и нейния личен треньор Петър Касабов. Двамата получиха почетни плакети.

"България е малка страна, но има големи шампиони", бяха думите, с които Караянчева посрещна гостите в сградата на Народното събрание. 

Тя благодари на Тайбе Юсеин за нейния голям успех, с който прослави страната ни, както и на нейния треньора Петър Касабов, който й е "помогнал да се изградите като личност и спортист".

"Много се радвам, че съм в Народното събрание и че оценявате моите усилия и успехи", каза Тайбе Юсеин.

В разговора си с председателя на парламента шампионката разказа как е избрала да бъде състезател по борба, как е продължила да развива своя талант и да тренира усилено, с какви чувства се качва на почетната стълбичка и слуша българския химн.

Световната шампионка по борба беше гост на Народното събрание по инициатива на народния представител Десислава Атанасова. На срещата присъства и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2parlament8 2