IMG 4482Два бронза спечелиха момчетата от европейското в унгарския град Гьор. Отличията донесоха Станислав Минчев („Странджжа 2001”, Средец) и Иван Стоянов („Берое”, Стара Загора) в свободния стил.

В малкия финал за бронза при 48-килограмовите Минчев победи с туш македонеца Реджеп Поцеста, след като губеше с 0:4. Преди това той срази представителя на домакините Вилмос Реин с 8:0 и молдовеца Константин Лунгу с 5:0 , а на полуфинала загуби от арменеца Мушег Мкрчтян с технически туш.

В спор за отличието Стоянов (57 кг) прегази украинеца Максим Кизюк с технически туш. Преди това младият ни борец бе убедителен срещу словака Гал Андрас - 10:0, надделя над азера Мухамедали Гулиев с 8:6, а след това победи и турчина Алихан Окуз с 11:0. Но на полуфиналите загуби от бъдещия шампион в категорията Арип Абдулаев (Русия) с 0:10.

Треньор на Минчев е Симеон Стаев, а на Стоянов -  Диан Динчев, който бе и в ролята на национален треньор на момчетата в свободния стил.

IMG 4481IMG 4484Момчетата в класическия стил и момичетата останаха на крачка от отличията.
В категория до 85 кг Георги Раев („Рилски спортиист”, Самоков) загуби битката за бронза от Симонас Виулис (Литва) със 7:8, а Йордан Арнаудов („Локомотив”, Пд) отстъпи в малкия финал при 52-килограмовите на турчина Алперен Бербер.

При момичетата Никол Крумова („Ботев-93”, Враца) завърши пета в категория до 42 кг.