orelВ Дагестан избраха орел за талисан на европейското по борба, което е от 30 април до 6 май в руския град Каспийск. 

Той ще бъде в черено и синьо трико и връчван на всички призьори на шампионата. 

За първенството са заявени борци от 34 държави. Украйна също позволи на състезателите си да стартират в надпреварата, след като през февруари спортният министър на страната Игор Жданов издаде указ, с който забрани на всички спортисти да участват на състезания в Русия.

Първенството се очертава изключително силно. На тепиха ще излязат 16 призьори от олимпийските игри Рио 2016, сред тях и 4-има шампиони от игрите - турчинът Таха Акгюл, грузинецът Владимир Хинчегашвили, арменецът Артур Алексанян и азерът Шариф Шарифов. 

Състезателите ще бъдат настанени в луксозния санаториум "Каспийск", наречен борцово село и намиращ се на 40 минути път от зала "Али Алиев", арена на схватките. Тренировките, кантарът, официалното мерене, както и техническата конференция ще бъдат в "борцовото село", а срещите ще започват в 11 часа. 

Българският отбор в свободния стил вече е в Русия, където е на лагер в Хасавюрт. А отборите в класическия стил и при жените ще бъдат окончателно определени тази седмица след последните преборвания.