selishka copy copyМиглена Селишка взе приза за най-технична състезателка на държавното първенство за жени в Сливен. Трикратната еврошампионка за девойки ликува с титлата в категория до 53 кг. 

Наградата за най-резултатна състезателка получи Фатме Мандева, триумфирала при най-леките до 50 кг. Именно тази категория бе и най-многобройна, като за призовите места спориха 17 състезателки. 

В най-интригуващата категория до 65 кг Елина Васева и Габриела Пейчева се срещнаха два пъти, като и двете победи бяха са Васева с 4:0 и 1:1. Според новите правила, ако състезателите са до 6 в категорията двубоите са всеки срещу всеки. 

С титла на тепиха се върна Евелина Николова, носителка на три медала от големи първенства при жените. Миналата година на "Дан Колов" тя получи травма в рамото и претърпя операция. И вече възстановена стана №1 в категория до 57 кг.

Интрига имаше и при 59-килограмовите. Още в първия двубой се срещнаха Мими Христова, носителка на 3 медала от европейски първенства при жените, и настоящата №1 в Европа Биляна Дудова. Отново надпреварата бе всеки срещу всеки, а шампионка стана Христова с 4 победи, втора остана Дудова с 3 успеха. 

Двукратната световна вицешампонка Тайбе Юсеин не допусна изненада в категория до 62 кг, като на финала срази с технически туш 10:0 Йоана Маринкова. 

Утре започва надпреварата в свободния стил при мъжете. 

А призьорките при жените може да видите ТУК