1 Edi Nazaryan greenНационалите в класическия стил постигнаха атрактивни победи на държавния шампионат в Сливен.


Европейският шампион от 2020-а Едмонд Назарян записа два успеха до момента без да даде точка на съперниците си в категория до 60 кг. Първо, се справи с Адриан Романов с 8:0, а след това преодоля и Мирослав Емилов също с 8:0. За място на финалите Назарян ще излезе срещу Мартин Борисов.

 

Полуфиналните срещи започват от 16 часа днес, а финалите са утре о1 milov greenколо 12 часа. Двубоите са в зала „Васил Левски“ и са без публика заради противоепитемичната обстановка. Но могат да се следят на живо в сайта на БФ Борба ТУК

 

До полуфиналните битки стигна световният и европейски вицашампион Кирил Милов (97), който също е с актив от 2 успеха. На старта асът на ЦСКА се наложи над Мирослав Тодоров с 8:0, а след това срази и Борислав Василев с 10:2. Следващият му съперник ще е опитният Ради Недков.

В същата категория до тази фаза на шампионата достигна Симеон Станкович, финалист от телевизионното шоу „Игри на волята“. Състезателят на „Васил и Георги Илиеви“ (Кн) се отчете с две категорични победи – 7:0 срещу Николай Велев и 8:0 срещу Радослав Русев. А в следобедния сеанс ще срещне Мартин Иванов.

Айк Мнацаканян (77 кг), трети от световно и европейско първенство, 1 Bratan Gergov Vangelovсъщо е с две победи в актива си до момента. В осминафиналите националът се наложи над Николай Гушевилов, а после срази Иво Стоянов, като и в двете срещи постигна успех с по 8:0. На полуфиналите Айк ще спори с Добрин Даркев.

В същата категория полуфиналист е Стоян Кубатов (“Ботев-93”, Враца), който се отчете с победа с 8:0 срещу Петър Митов и туш срещу Тодор Мелконян. За място на финалите младият талант ще спори с Иван Предьов.

 

На полуфиналите е и ностоящият носител на златния пояс „Никола Петров“ Дейвид Димитров, който на старта в категория до 72 кг се наложи с 9:0 над Виктор Гюров, а след това Георги Аначков се отказа. Следващият му противник ще е Любомир Кирилов.

 1 Budinov Elis Gury

В тежка категория до 130 кг на полуфиналите е младият ни национал Радослав Георгиев. Още в първата среща представителят на „Берое“ (Стара Загора) тушира Теодор Ганев, а после се преодоля с 8:0 и Асен Табаков.

За призовите места спорят 154 състезатели от 28 клуба. Утре започват жените, а в събота - мъжете в свободния стил.

Днес срещите в зала „Васил Левски“ изгледаха селекционерът на националите Братан Ценов, помощниците му Емил Будинов и Елис Гури. Сред зрителите бе и олимпийския шампион Георги Мърков, който е и нов президент на клуба по борба на „Левски“, както и Бисер Георгиев, досегашен треньор в националния ни отбор, Иво Ангелов – световен и европейски шампион, Вангел Вангелов – член на управата на БФ Борба и др.

Програма на полуфиналните срещи може да видите ТУК

Снимки: БФБорба/ Startphoto.bg

1 11 21 31 41 51 61 71 81 91 101 111 121 Aik Edi Nazaryan Budinov1 Biser georgiev Ivo Angelov1 Bratan Gergov Vangelov1 Budinov Elis Gury1 Edi Nazaryan green1 Edi Nazaryan1 Edi Nazaryan11 Edi Nazaryan21 Edi Nazaryan31 Edi Nazaryan41 Edi Nazaryan51 Edi Nazaryan31 Eva Nikolova1 milov green1 milov1 Murkov1 Nedyalko Petrov1 Nikolay vichev1 Radoslav Georgiev red1 sliven1 zala1Deyvid dimitrov