pl borba1Две титли и сребро спечелиха младите ни борци на европейското по плажна борба в Катерини (Гърция).

Със злато ликува Димитър Бисерков при кадетите в категория до 50 кг след две победи – над турчина Мирак Сарак с 3:1 и румънеца Стефан Станчу с 2:1.

А шампионът Слави Стаменов записа най-много победи - пет, за да ликува в категория до 80 кг при кадетите. На полуфиналите българинът се справи с представителя на домакините Ангелос Апостолидис – 3:2, когото победи и в групите (3:1). А за титлата постигна инфарктен успех с 2:2 срещу румънеца Денис Чирика. Гергана Стоянова пък се окичи със сребро в категория до 70 кг при кадетките. Тя също направи пет срещи, но в групата и на финала загуби украинката Даря Константинова съответно туш и 1:3.

При юношите Сергей Бонев (70 кг) остана на крачка от отличията – четвърти, като за бронза отстъпи пред азера Рубаил Ибрахимли с 0:3.
Виктория Иванова (70) e пета при девойките, а Виктория Бойнова (50) е шеста при кадетките.

„Много е по-трудно на пясък да се бориш, но хлапетата се справиха страхотно в това първо за тях участие на голямо първенство – заяви треньорът Андон Шейтанов. - Борбите бяха много динамични и атрактивни, и неслучайно тази нова дисциплина придобива все по-голяма популярност.“

В отборното нашите завършиха трети, първи са украинците следвани от тима на Турция.

pl borba 01pl borba1pl borba2pl borba3pl borba4pl borba5 01