wres nagradiСпортният министър Красен Кралев награди призьорите от европейското във Варшава, както и техните треньори.

На първенството в полската столица националите спечелиха 5 медала, като жените взеха 4 - Биляна Дудова (59) взе титлата, Миглена Селишка (50 кг) и Юлияна Янева (72 кг) се окичиха със сребро, а Евелина Николова (57) добави бронз. спечели бронз. В свободния стил при мъжете Мирослав Киров също е "сребърен".

Кралев пожела на борците да се подготвят по най-добрия начин, за да може България да има силен отбор на олимпиадата Токио 2020.

От 6 до 9 май столичната „Арена Армеец“ ще приеме световната олимпийска квалификация по борба, която е и последна за игрите в Токио. На нея само финалистите в отделните категории ще вземат квоти, които в борбата не са поименни.

До момента българската борба има 5 визи. Квоти при жените спечелиха Тайбе Юсеин (62 кг), Миглена Селишка (50 кг) и Евелина Николова (57 кг). В София в битката за визи за Олимпиадата ще влязат Сезен Белберова (53 кг), Мими Христова (68 кг) и Мария Оряшкова (76 кг). 

При мъжете визи за Токио осигуриха Георги Вангелов (57 кг св. стил) и Кирил Милов (97 кг кл. стил).

Почетни плакети от министър Кралев получиха и треньорите Петър Касабов, Георги Калчев, Валентин Ангелов и Серафим Бързаков.

По време на срещата Кралев и председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов обсъдиха плана за ваксиниране на българските спортисти.