12 magamaev red2Натурализираният у нас чеченец Ахмед Магамаев стигна до финал на турнира по борба, свободен стил в Киев. В категория до 86 кг националът записа три победи, като на полуфиналите прегази с технически туш 10:0 украинеца Мохамед Али за 2,03 мин. И утре за титлата ще спори с поляка Зежирзански.

В същата категория другият ни национал Джемал Али падна на старта от грузинеца Саба Чикрадзе с 0:3 и отпадна.

Юлияна Янева, носителката на световната титла от по-горната категория до 72 кг пък ще спори утре за бронза. На турнира в Киев тя се бори в по-долната категория до 68 кг, постигна две победи, а на полуфинала бе спряна с 6:9 от Мерим Жуманазарова (Киргизстан), В тази категория съперничката й спечели златото на световната купа в Белград през декември.


До битка за бронза стигна и Кирил Милов в категория до 97 кг на класическия стил. Още на старта асът ни загуби от бъдещия финалист Узур Джузупбеков (Киргизстан) с 5:6. В следващия кръг съперникът му преодоля и другия ни представител Мариян Маринов, а на полуфиналите се справи и с олимпийския, световен и европейски шампион Артур Алексанян (Армения).

4 yaneva1Останалите ни представители не успяха да стигнат до отличията днес.


Утре стартират другите ни националит. На тепиха ще излезе трикратната еврошампионка Биляна Дудова (57), както и Едмонд Назарян и Иво Ангелов в категория до 60 кг на класическия стил.

Резултатите от турнира в Киев може да следите на следния линк ТУК

На живо срещите може да следите на следния линк ТУК