jananДжанан Манолова, носитела на 7 медала от големи първенства, се връща на тепиха след двегодишна пауза за държавния шампионат по борба в зала „София".  В края на 2019-а бронзовата медалистка от световното през 2015-а стана за първи път майка на дъщеричка, която носи звучното име Адел.

Сега Джанан ще се бори в категория до 65 кг. 

Схватките започват утре, 8 януари, от 10 часа.

 

Интрига се очаква в две от категориите. При 57-клограмовите ще стартират Биляна Дудова, трикратна европейска шампионка, и Евелина Николова, сребърна медалистка от Евро 2019. На зимното държавно първенство през октомври именно Евелина победи Биляна с туш, а с това спечели титулярното място в категорията за световната купа в Белград през декември. Сега Биляна ще търси реванш за загубата си.

При 68-килограмовите са заявени Юлияна Янева, която спечели титлата на световната купа в Белград, и София Георгиева, бронзова медалистка от европейските игри през 2019-а.

Европейската шампионка Миглена Селишка е фаворитка за титлата при най-леките до 50 кг. А другата ни европейска шампионка Мими Христова (65) ще пропусне първенството заради стара травма.


В прикачения файл е жребият при жените, както и програмата за първия кръг ТУК

Срещите ще бъдат предавани на живо в сайта на БФ Борба
ТУК