10 milov4Двукраният световен шампион Муса Евлоев за трети път спря Кирил Милов на голямо първенство. Българинът има два загубени финала от именития руснак  - на европейското през 2019-а и на мондиала година по-рано. Сега обаче двамата се срещнаха в четвъртфиналите на световната купа по борба в Белград. Нашето момче показа характер, но не успя да обърне срещата в своя полза и загуби с 0:3 в категория до 97 кг на класическия стил. Преди това талантлиният ни национал постигна убедителна победа с технически туш – 9:0 срещу турчина Сюлейман Демирчи.

Евлоев също направи сериозна заявка за титлата, като в квалификациите победи олимпийския шампион Артур Алексанян (Армения) с 5:1. На полуфиналите в следобения сеанс Муса среща иранеца Сарави и при успех ще изтегли Милов в утрешните репешажи.

Полуфиналите започват в 19 ч българско време днес.

Същата участ имаше и Даниел Алексадров в категория до 82 кг.

ail2020Двукратният носител на златния пояс „Никола Петров” започна с победа срещу Кайратбек Туголбаев (Киргизстан) с 5:3, но на четвътфиналите отстъпи пред германеца Роланд Шварц, европейски вицешампион от 2019-а, с 1:6. А за място на финала Туголбаев излизе срещу турчина Салих Айдин. При победа Александров ще се бори на репешажите.


Двама алжирци обаче изненадаха другите ни двама представители днес. Цветан Сирашки (60) загуби от Лаоуни с 0:9 и отпадна от надпреварата. А Никълъс Сулев (63) също загуби с туш от Джебари, но още има шансове да продължи, след като съперникът му стигна полуфинал.


Днес в репешажите обаче отпадна Йоан Димитров (87) след 1:9 срещу украинеца Семьон Новиков.


А по-късно днес Айк Манацаканян (72 кг) излиза в спор за бронза. Негов съперник за отличието ще бъде Руслан Царев (Киргизстан), трети от Азиатските игри. Натурализираният у нас арменец пък има бронзови медали от световно и европейско първенство.

Финалите започват от 20 часа българско време.

Резултатите може да следите на следните линкове ТУК  и  ТУК