8 milov8Борците ни в класическия стил ще имат двустранна среща със звездния тим на Сърбия в петък, 30 октомври. 

Надпреварата ще стартира от 10 часа в Тетевен, където двата тима са на лагер.

Двубоят ще включва 8 схватки.

В категория до 60 кг световният и европейски шампион от 2013-а Иво Ангелов ще има за съперник Перица Димиржевич, настоящ шампион на Сърбия, а сребърният медалист от световни и европейски първенства Кирил Милов (97) ще срещне Микаил Каджая, трети от последния мондиал в Астана през 2019-а. Даниел Александров, двукратен носител на златния пояс „Никола Петров” и призьор от европейски първенства, ще има за съперник младия Зарко Диков.

Най-тежък съперник от възпитаниците на старши треньора Армен Назарян се падна на Константин Стас (67 кг). Настоящият шампион на България ще спори с Давор Щефанек, олимпийски шампион от Рио 2016 и №1 в света от 2014-а. При 77-килограмовите Стоян Кубатов ще спори Виктор Немеш, световен първенец от 2017-а. Николай Вичев (63) пък среща европейския шампион Кристиян Фрис.

Класен противник ще има и младият Светослав Иванов, който в категория до 87 кг, ще мери сили с грузинеца със сръбски паспорт Зураби Датунашвили, двукратен №1 в Европа.

При тежките до 130  кг шампионът на България Радослав Георгиев ще излезе срещу Бобан Живойнович, пети от Евро 2019.

Гостите са водени от Стоян Добрев, дългогодишен треньор в националния ни отбор.

„Двубоят е част от подготовката и на двата отбора за насроченото през декември световно първенство, както и за турнира в Полша в началото на ноември – заяви Христо Маринов, президент на федерацията. – Засега и двете състезания са в календара и дано Международната федерация да не ги отмени заради пандемията. Все пак относно съдбата на световното първенство очакваме окончателното решение на Изпълкома на 6 ноември.”


Следват състезателните двойки:

60 кг Иво Ангелов – Перица Демиржевич
63 кг Николай Вичев – Кристиян Фрис
67 кг Константин Стас – Давор Щефанек
77 кг Стоян Кубатов – Виктор Немеш
82 кг Даниел Александров – Зарко Диков
87 кг Светослав  Николов  - Зураби Датунашвили
97 кг Кирил Милов – Микаил Каджая
130 кг Радослав Георгиев – Бобан Живойнович