6 zalaСветовното за мъже и жени засега се запазва, но не и за юноши и девойки в Белград през декември, което бе анулирано.

Международната федерация по борба (UWW)  обяви, че са спазени условията за провеждането на мондиала за мъже и жени. Вече 70 процента от страните, участващи на предишното световно, са потвърдили участие. Освен това 9 от най-добрите 10 отбора също за заявили участие. Затова и UWW запази първенството, насрочено от 12 до 20 декември в сръбската столица. Все пак от UWW уточняват, че ще следат епидемиологичната обстановка по света, която се променя динамично.

И на 6 ноември изпълкомът ще вземе окончателно решение. Тогава ще бъдат обсъдени и различни препоръки за провеждането на мондиала за мъже и жени.

„С премерен оптимизъм гледаме на връщането на световната борба на международния тепих през декември – заяви Ненад Лалович, президент на UWW. – Безопасността на спортистите, треньорите и всички наши специалисти е основен приоритет за нас. Затова стриктно ще следваме всички предписания на съответните институции.”


Първенството за юноши и девойки до 20 г., планирано от 4 до 10 декември в Белград, бе отменено. А причината е, че не са изпълнени условията за провеждането на шампионата. От UWW уточняват, че заради пандемията, в повечето страни състезанията за тази възрастова група все още не са подновени, като тренират само мъжете и жените.