ivo angelov tournirПерник посреща петото издание на турнира „Иво Ангелов”, организиран от световния и европейски шампион в класическата борба и спортист №1 на България за 2013 г.

Надпреварата е на 13 октомври, вторник, от 10 часа в зала „Борис Гюдеров”. И ще бъде в следните възрастови групи – деца, момчета, кадети, юноши.

Толеранс – 1 кг.

Всички шампиони в отделните категории ще получат предментни награди от „Суплес”, а именно Bulgarian ball,  предоставени от Иван Раднев, основател на компанията за спортна екипировка.

Заявки за участие вече са подали клубове от цялата страна. Състезанието ще премине при спазване на всички продивоепидемични мерки. 

Официалното откриване е от 12 часа. Патрон на турнира е кметът на града Станислав Владимиров.i ang tournir


Състезанието бе финанансово подпомогнато от общината на града и „Саламандър Груп Холдинг” АД и нейния управител Лъчезар Пенев.

„Много ми се иска децата повече да спортуват и да се борят, а тези умения безспорно след време ще им помогнат и по-лесно да се справят с трудностите в живота – каза Иво Ангелов. -  Турнирът е една възможност тези деца да покажат какво са научили до момента. За състезанието ще дойдат и най-добрите четирима национали при юношите в категория до 87 кг. Очертава да има интерес, спортна интрига и се надявам да стане хубав празник!”