edi shkoloЕдмонд Назарян завърши и средното си образование със златен медал. Младият талант в борбата взе дипломата си с пълно отличие от училището към Руското посолство у нас.

„Постигнах и тази моя цел, затова съм много щастлив – каза 18-годишният Еди. - Имах затруднения по няколко предмета, но се радвам, че успях да се справя. Ако реша да продължа образованието си в Русия, това би ми осигурило някакво предимство. В България не мисля, че златния медал дава нещо подобно. Независимо от всичко аз обичам да уча не по-малко, отколкото да се боря. И каквато и специалност да избера след време за висше образование трудностите не ме плашат.“

Най-щастлив от успеха на Еди бе неговият именит баща Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион и селекционер на националния ни отбор по класическа борба.

„Получих много похвали за Еди, всички се гордеят с неговите постижения и това няма как да не ме радва“, каза Армен.

По-рано този сезон Назарян-младши направи успешен дебют при мъжете на голямо първенство и ликува с титлата на европейското по класическа борба в Италия.

Преди това Едмонд на два пъти триумфира с европейска титла при кадетите, отвоюва и бронз от световното за същата възраст и от младежките олимпийски игри през 2018-а.

edi shkolo1Паралелно с подготовката за изпитите талантът не спря да тренира, изкара и тежък лагер с мъжете на Белмекен.

„И сега за мен няма почивка – продължава младшият шампион. - Отивам на море, но там също ще тренирам.“

Баща на новото златно момче на родната борба разкри, че целта тази година са световното и европейското за юноши, с които Международната федерация смята да поднови сезона в световната борба.

Календарът ще бъде утвърден през месец август. Ясна е обаче целта на младия шампион - титли и на двете първенства.