6 zalaСъстезанията в световната борба ще бъдат подновени първо с континенталните първенства за кадети, юноши и младежи до 23 г., информира Международната федерация (UWW).  Потенциално стартовете ще се върнат в прозореца между 1 септември и 30 октомври.

Разбира се, всеки домакин може да отмени шампионатите, съобразно епидемиологичната обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавируса.

През август UWW отново ще заседава, за да утвърди календара.


Планирано е юношеските световни първенства да се проверат в края на ноември или началото на декември в Белград, а тези до 23 г. да останат в Тампере (Финландия) на същите дати – от 23 до 29 ноември.

Всички първенства до 15 г. – континентални и световно се отменят за 2020-а, тъй като през септември децата започват училище и няма да имат физическа възможност да участват.

Първоначално България бе домакин на европейско първенство, което трябваше да се проведе в началото на месец юни в комплекс „Камчия” край Варна.

За 2021-а се отлага и световното за ветерани поради повишен риск от пътуване и риска вирусът да бъде предаден по-лесно на хора в по-зряла възраст. Надпреварата ще бъде в Гърция.

Световното първенство за 2021 г. пък е насрочено за 2-10 октомври в Осло. А световни купи през 2020-а и 2021-а няма да има.

UWW планира и световно първенство през тази година, но датите и мястото ще бъдат определени допълнително, съобразно кандидатурите за домакинство.