wrestling ministar copyСпортният министър Красен Кралев награди с почетни плакети призьорите ни от европейското в Рим, както и техните треньори - Армен Назарян и Петър Касабов.

На шампионата България спечели 6 медала, като 3 от тях са златни. С титли се окичиха Едмонд Назарян при класиците, както и Миглена Селишка и Мими Христова при жените. Сребро добавиха Биляна Дудова и Даниел Александров, а Тайбе Юсеин взе бронз.

Така страната ни за първи път има трима европейски шампиони след първенството във Варна през 2005 г.

На срещата министърът и президентът на федерацията Христо Маринов обсъдиха подготовката на националите за предстоящите две олимпийски квалификации, за които европейското бе част от подготовката. През март е турнирът в Будапеща, а в края на април е последната пресявка в София. Само финалистите взимат квоти за Токио 2020.

На срещата стана ясно, че травмата на Айк Мнацаканян е сериозна и на негово място в категория до 77 кг квота ще гони Даниел Александров. От 4 март пък женският ни национален отбор ще се подготвя в унгарсската столица, разкри селекционерът на националките Петър Касабов.