pernik i angelovОтборът на "Миньор" (Перник) вдигна купа "Иво Ангелов" за 4-ти път в едноименния турнир по класическа борба за деца, завършил в пернишката зала "Борис Гюдеров".

Тимът на домакините взе две златни, две сребърни и 4 бронзови отличия. На тепиха излязоха близо 120 малчугани от цялата страна, както и гости от Северна Македония. 

На турнира присъстваха председателят на Европейската федерация по борба Цено Ценов, олимпийските шампиони Армен Назарян и Валентин Райчев,сега генсек на БФ Борба, световният шампион Янко Шопов, Методи Пенев, председател на клуб "Миньор" (Пк).


По време на откриването Яна, дъщерята на Иво Ангелов, заедно с фолклорен състав от града посрещнаха гостите с изпълнение на народна песен.

Сред гостите бе и Стоян Андонов, зам.-министър на спорта, който поздрави организатора Иво Ангелов и изчете поздравителен адрес от министър Красен Кралев.

"Борбата е един от най-успешните спортове в България - се казва в писото. - Благодаря за това, че спомагате за развитието и разпространението на този спорт в страната и стимулирате младото поколение за един по-активен начин на живот."


Турнирът бе посветен на празника на Перник - 19 октомври.

pernik i angelov1pernik i angelov1pernik i angelov1