d mitropoliaДебютната инициатива „Спорт на открито” събра стотици млади хора в Долна Митрополия. Посланието на събитието е да популяризира различните видове спорт, да покаже на подрастващите, че свободното време може да се осмисли по още един полезен и забавен начин, както и да представи успелите местни спортисти и треньори.

Празникът е по идея на двукратния световен вицешампион по борба и „бронзов” от мондиал за юноши Пламен Бончев, който е жител на Долна Митрополия, и с подкрепата на общинската администрация.

Инициативата предложи демонтрации по борба, кикбокс, карате, бокс, волейбол и футбол. Децата имаха възможност да видят как протича една тренировка, започвайки с разгряване и се стигне до схватка със спаринг-партньор.

Сред присъстващите бяха каратистката Ивет Горанова, боксьорът Радослав Панталеев, кикбоксьорът Димитър Пенчев и др.

Сред най-емоционалните моменти бе изненадата на Ивет Горанова, която подари реплика на златния си медал от Европейските игри в Минск на кмета на общината Поля Цоновска. А тя върна жеста, като връчи на изявени спортисти на Долна Митрополия почетния знак на общината. Сред  тях бяха Ивет Горанова, Радослав Панталеев (бокс), Яна Димитрова (борба), Кристиян Христов (футбол), Цветан Сирашки (борба), Николай Дзедзов (борба), Мирела Йовова (карате), Емили Чуканова (кикбокс), Димитър Панталеев (бокс), Снежана Маринова (волейбол) и треньорите Ангел Ленков, Димитър Пенчев, Момчил Сирашки и Светослав Бърканичков.

„Амбицията ни е празникът да се превърне в ежегоден”, каза Пламен Бончев, който е и бивш старши треньор на националния отбор на Автралия по класическа борба, става и шампион на Океанските игри.

Снимки Община Долна Митрополия, личен архив

d mitropolia18
d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18d mitropolia18