team w kralevЖенският ни национален тим получи наградата си за отбор на месец април, а селекционерът Петър Касабов бе избран за треньор №1 в традиционната анкета на пресклуб „България”. На шампионата в Букурещ нашите момичета спечелиха два златни,  два сребърни медала и завършиха втори в отборното класиране на континента.
Тимът ни остави след себе си ансамбъла по художествена гимнастика (7 гласа) и волейболния „Марица” (Пд) с 2. В треньорската анкета Касабов получи 11 вота на медиите, а негови подгласници са Иван Иванов (щанги) и Весела Димитрова (худ. г-ка) с  по 3 гласа.

На награждаването присъстваха и двамата помощници на Касабов  - Мариян Недков и Стоян Петков, които пожелаха  на момичетата да са здрави, за да могат пълноценно да се подготвят и да са сред най-добрите в света.

Само преди дни момичетата се върнаха от европейските игри, където спечелиха сребро – на Мими Христова и два бронза – на Миглена Селишка и София Геориева.

team w1Селекционерът подчерта, че надпреварата в Минск е била част от подготовката за световното в Казахстан през септември, на което ще се печелят квоти.
„Сега на игрите всяка една от тях допусна фатална грешка, но в такъв период на подготовка сме – обяви наставникът. – Връщаме се от базов лагер на Белмекен. Още не се стигнали до важните неща – да изпипваме тънкостите, правим го само преди големи състезания.”

Впечатления за прествянето си изразиха и самите момичета. Капитанката Тайбе Юсеин призна, че не си е преставяла, че ще се върне без медал. „Но си взех поука и се надявам, че на световното първенство няма да допусна грешките, които направих на Европейските игри”, каза световната и двукратна европейска шампионка.

Миглена Селишка обяви, че е имала малко по-големи очаквания, но е доволна от бронза.

team wСред медалистките вече е и Мими Христова, която се върна на тепиха след тежка травма.
София Георгиева пък призна, че досега отличието все й се е изплъзвало, но ето че в Минск успя да си вземе бронза.
А Евелина Николова, която също поднови тренировки след травма, призна че се надява да спечели квота в олимпийската категория до 53 кг.

Преди това министър Красен Кралев поздрави момичетата, треньорите и ръководството на федерацията за медалите на игрите в Минск.

Снимки СПОРТАЛ