Minsk free styleНационалите ни по свободна борба заминаха за европейските игри в Минск.

Старши треньорът Валентин Ангелов заяви, че ще бъде доволен и на само един медал, а Мирослав Киров и Георги Вангелов са най-големите ни надежди за отличие, според специалиста.

“Другите ни състезатели имаха контузии и не се подготвиха по оптимален начин, затова отиваме поне за два медала, но ще съм доволен и на един медал от Минск”, обясни Валентин Ангелов пред "Спортал".

"Радвам се, че има очаквания към мен и се надявам да ги оправдая - каза Вангелов. - Изобщо не ми е притеснено. Вече на толкова състезания изпускам медала на косъм и мисля, че този път ще се получи и ще го взема. Имах много контузии, допуснах грешки на предишното европейско първенство. Не бях във форма, защото лекувах контузии, но сега се чувствам добре и ще дам всичко от себе си. С настройка съм, че ще взема медал."

"Надявам се да успеем да реализираме това, за което сме тренирали - заяви Мирослав Киров. - Тренирам, за да бъда по-уверен и да печеля медали. Дано да е дошло времето за тези медали. Във всяко едно състезание трябва да влизаме със самочувствие...”

"Подготовката ми беше трудна, а и целта ми са Игрите в Токио - разкри Николай Щерев. - Но щом съм тук, съм готов за война и отивам за медал. Хубаво е, че и годеницата ми (Катрин Тасева) пътува за Минск, двамата отиваме за медали. Тя няма да може да ме гледа, защото те се прибират по-рано, аз ще гледам нейното представяне утре, ако стигне до финалите”, каза Щерев.

Катрин Тасева завърши шеста в многобоя.

В свободния стил ще бъдем представени с 4-има състезатели:
57 кг Георги Валентинов Вангелов, СК Борба "Юнак-Локомотив", Русе
74 кг Мирослав Стефанов Киров, СК Борба "Юнак-Локомотив", Русе
86 кг Светослав Живков Димитров, СК Борба "Левски", София
97 кг Николай Симеонов Щерев, СК Борба "Левски", София

Жените пътуват утре, 23 юни, с полет през Истанбул в 10 часа, а класиците на 25 юни, с полет в 18,35 ч през Виена.

Снимки СПОРТАЛ

Minsk free styleMinsk free styleMinsk free style