kralev medalisti2019Спортният министър Красен Кралев награди с почетни плакети медалистите от европейското по борба в Букурещ. В румънската столица българските състезатели спечелиха 6 отличия. От които титли взеха Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, със сребро се окичиха Миглена Селишка, Евелина Николова, както и Кирил Милов при класиците. До бронза пък стигна Айк Мнацаканян, също в класическия стил.

В отборното класиране жените се наредиха на престижното второ място, като бяха изпреварени само от тима на Украйна.

Министър Кралев поздрави българските спортисти за невероятното им представяне и им пожела здраве и успешна подготовка за бъдещите първенства.
kralev medalisti1 2019

Заедно с ръководството на Българска федерация по борба и треньорите бяха обсъдени в детайли плановете за подготовка на националите и в трите стила до края на годината.

Треньор номер 1 на България за 2018-а Петър Касабов сподели, радостта си от факта, че изключително много отбори желаят да проведат съвместна подготовка с женския ни отбор по борба.

На срещата присъстваха още треньорите Стоян Петков, Армен Назарян, Бисер Георгиев, Илиян Георгиев, както и генералният секретар на БФ Борба Валентин Райчев.