d alexandrov copyДаниел Александров ликува с титлата в категория до 82 кг на турнира за Гран при на Загреб. Във финала националът се справи с турчина Емрах Кус, световен вицешампион, с 8:7. Българинът изоставаше с 0:7, но успя да навакса изоставането и да спечели срещата.

Националите се прибират днес в 15,30 ч с полет от Белград.

"Изключително силен турнир, всички бяха дошли да си сверят часовниците си - заяви Александров пред специализирания сайт "Боец". - На финала допуснах грешка, която ми костваше много. Но станах, погледнах времето – оставаха около 4 минути. Казах си, че ще дам всичко от себе си, ако трябва да припадна на тепиха, но до последния съдийски сигнал няма да спра при 7:4. Кус бе много пасивен и го поставиха в партер. Това ми даде възможност за моята коронна хватка, която ми донесе 4 точки и така направих трудния обрат."

Националът допълни, че новата точкова система не му допада. "Уж е за разминаване на най-добрите борци, а се бяхме събрали всички фаворити в един поток - продължи той. - Миналата година бях първи в ранглистата…Но аз не гледам така на тези турнири – отивам да направя възможно най-много срещи. Ако искаш да си най-добър, трябва да победиш най-добрия. Така че отивам и искам да се боря, искам да надвивам и да съм най-добрият. Полагам много усилия и лишения, надявам се да си заслужава един ден."

И допълни, че на предстоящия турнир "Дан Колов - Никола Петров" ще се бори в по-долната олимпийска категория до 77 кг, на която стана и шампион на България в края на януари. Схватките ще са в Русе от 28 февруари до 3 март.