nsa Taibe copyСветовната и европейска шампионка Тайбе Юсеин бе наградена с почетен медал на НСА на церемония днес по обявяването на най-добрите спортисти на академията на 2018-а.

Националката ни по борба е 4-курсничка във висшето учебно заведение и пристигна за тържеството специално от Белмекен, където е на лагер с националния ни отбор.

Със същото отличие бяха наградени и момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, както и индивидуалистката Невяна Владинова.

Шампионът в първия маратон по плуване в ледените води на Антарктида - Петър Стойчев, който е докторант в Академията,  бе отличен също с почетен плакет за историческия си успех.

А със златна значка ректорът проф. Пенчо Гешев награди претендента за световната титла по бокс в тежка категория Кубрат Пулев - студент в магистърската програма „Спортна психология“ на НСА. Боксьорът пристигна директно от летището със закъснение, което компенсира с обръщение към аплодиращата го зала. „Първо искам да благодаря на публиката, защото това е най-хубавият университет, и след това благодаря на ръководството за тази награда“, заяви Пулев и допълни, че Академията му липсва след като се е дипломирал като бакалавър.

Призът „Спортист на годината“  по традиция получи състезател от спортните клубове към НСА. Отличието заслужи каратистът Павлин Дише за бронза от световното в Молдова и първо място в отборното класиране.