AB "На олимпиадата ще си взема това, което сега ми се изплъзна – заяви „сребърната“ в борбата Биляна Дудова. - А загубите само могат да ме мотивират да продължавам с още по-голяма упоритост и постоянство.“

Дудова, както и шампионката Тайбе Юсеин бяха премирани от „Асет банк“ за медалите си от световното в Будапеща (Унгария) през октомври. Още през пролетта трезорът се ангажира да подпомага дългосрочно женската борба и състезателките да бъдат изцяло подсигурени.

„За нас ти си „златното“ момиче, пожелавам още спортни и житейски успехи“, каза Алексей Цветанов, главен изпълнителен директор на банката, при връчването на чека на Дудова.

 

„Май вече ще ни става традиция да се виждаме, но традициите са хубаво нещо“, каза с усмивка Милен Драгневски, изпълнителен директор на застрахователно дружество „Асет Иншуърънс“, като връчи чек и поздрави шампионката Тайбе Юсеин.

„Изпращам най-силния си сезон“, отвърна тя.

През тази година Юсеин няма загуба на тепиха. А през пролетта двете станаха и европейски шампионки. Тайбе е и единствената състезателка с титли от световно и европейско първенство в олимпийските видове спорт през 2018-а.

На церемония в офиса на трезора присъства и почетният президент на федерацията Валентин Йорданов.

„Бях на световното, от трибуните изгледах успехите на нашите състезатели и ви благодаря, че ни направихте горди и щастливи, че сме българи – заяви легендата на световната борба. - Надявам се сега да попаднете сред 10-те най-добри спортисти на България."

Сред гостите бяха още президентът на БФ Борба Христо Маринов, петкратният световен и европейски шампион Александър Томов, треньорът на женския национален отбор Петър Касабов, както и бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016 Елица Янкова. В момента тя се възстановява от тежка операция на рамото, а заниманията й включват общо-физическа подготовка.

Утре, четвъртък, Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, както и „сребърният“ Кирил Милов и „бронзовият“ Айк Мнацканян ще направят открита тренировка с отбора, който тръгва за световното до 23 г. в Румъния. Тренировката е от 10 ч в залата по борба на комплекс „Диана“.

AB taybeAB taybeAB taybeAB taybeAB taybe