1 taybe2Жените ни завършиха втори на отборния турнир "Анри Деглан" в Ница, Франция.

Тимът, воден от старши треньора Петър Касабов, постигна две победи и една инфарктна загуба.

Нашите победиха домакините от Франция с 4:2 и Испания с 5:1, а отстъпиха на Италия с 3:3, като за победител бе обявен отборът, направил повече тушове.

Най-убедителни за българките бяха европейските шампионки Биляна Дудова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62), както и София Георгиева (65), които приключиха без загуба от три срещи.

В състава бяха още Раймял Зиберова (50), Кремена Петрова (53) и Виктория Бобева (76).

"Отидохме с нагласата за приятелска среща, а се оказа турнир на сериозно ниво - заяви старши треньорът Петър Касабов. - Доволен съм от моментното състояние на момичетата. Направихме отлична подготовка за световното."

Първи са италианките с 3 успеха, следвани от България с 2 победи, Испания (1), а Франция приключи без успех.

В свободното време националките имаха време да разгледат и забележителностите на града, а до залата пътуваха с ...травма.

Dudova green"Това беше още едно приятно изживяване - поясни Касабов. - Хотелът ни беше в центъра, а разстянието до залата на около 15 минути път. Домакините ни раздадоха билетчета и така се предвижвахме."

До шампионата нашите ще останат на подготовка в Благоевград, където тренират с национаките на Венецуела. А на 21 октомври пътуват за мондиала в Будапеща, който е до 28 октомври.

В момента мъжете в класическия стил са на лагер в Самоков, а свободняците - на базата в Тетевен.