1 izprashtane2Олимпийските ни шампиони Армен Назарян, Мария Гроздева, Петър Лесов, Иван Иванов изпратиха талантите ни за младежките игри в Буенос Айрес (Аржентина), които са от 6 до 18 октомври. Делегацията е от 24 състезатели, които ще ни представят с 14 вида спорт. Борбата ще бъде представена от Едмонд Назарян, европейски шампион за кадети и трети на световното в същата възраст.

„Поздравявам ви с преминаването на изключително оспорваните квалификации и ви желая успех и да представите България по най-добрия начин – заяви Белчо Горанов, генсек на БОК, на церемония на летище София. - Важното е, че страната ни отново е сред участниците в този 1 izprashtaneмного успешен проект на МОК.

По традиция Първа инвестиционна банка (ПИБ), единотнай-големитеспонсоринаБОК, връчинавсекиединотзаминаващителъвчезакъсмет. УспехнамладитепожелаиИлонаСтанева, директор „Маркетинг и реклама“ наПИБ.

За Аржентина отпътуваха всичките ни олимпийци с изключение на тенисиста Адриан Андреев, който ще пристигне директно в Буенос Айрес. Откриването е в събота от 20 ч местно време (б. р.2 ч след полунощ).

И на двете олимпиади досега спортистите ни се върнаха с медали. В Сингапур 2010 спечелиха два златни и един бронзов, а в Нанджин 2014 – 3 титли и 4 сребърни отличия.