logo UWWМач за бронза и три загубени репешажа е равносметката на българското участие в първия ден на европейското за кадети в Скопие. 

При 71-килограмовите на свободния стил Християн Стефанов стигна до малкия финал, където надделя за бронзовото отличие над германеца Мариян Рал с 10:3..

Младият национал започна с победа срещу Ченгиз Солтанли (Израел) - 10:0, но на четвъртфиналите загуби от бъдещия финалист Рамазан Абузагидов (Русия) - 0:6. В репешажите Стефанов се реваншира за поражението и надделя  категорично с туш срещу румънеца Кристиян Биро. 

Мариян Димитров (45 кг), Николай Викторов (51)  и Владислав Карамфилов (92) обаче загубиха своите репешажи и приключиха участието си. 

Димитров стартирах със загуба от бъдещия финалист Рафаел Харутунян (Армения) - 0:10, а в репешажите претърпя поражение и от Владислав Абрамов (Украйна) - 0:10. 

Викторов стартира с успех срещу унгареца Марсел Дели - 9:8, но в осминафиналите бе спрян от Кхндристян (Армения) - 1:12. В репешажите той не успя да и се справи с Йоанис Мартидис (Гърция) - 0:10. 

Карамфилов пък загуби на старта от Йоханес Майер (Германия) - 0:10, а в репешажите отстъпи с 5:7 на унгареца Жоел Хенц.

В категория до 60 кг Стилиян Илиев стартира с туш срещу австриеца Хубер, а после на четвъртфиналите падна от Баграт Пандария (Русия) и приключи участието си. 

Утре стартират борците ни в останалите категории.