logo bfbБорците в свободния стил ще бъдат с трима дебютанти на европейското в Каспийск (Русия), което е от 30 април до 6 май.

При най-леките до 57 кг ще стартира Микяй Наим, световен вицешампион при младежите до 23 г. и втори на континентално първенство при юношите. В кат. до 86 кг ще се бори юношеският национал Мехмед Гази, а натурализираният у нас чеченец Али Умарпашев ще спори за отличията при 74-килограмовите.

В състава са още световният и европейски вицемпион за 2013-а Владимир Дубов, който тази година за трети път стана носител на златния пояс "Дан Колов", и Мирослав Киров, бронзов медалист на Евро 2014 при мъжете, и Филип Новачков.

Вчера тимът, воден от старши треньора Серафим Бързаков и помощникът му Андон Шейтанов, замина за чеченския град Хасавюрт, където ще остана на лагер до старта на шампионата.

От 21-ви женският ни национален тим ще е на подготовка в Благоевград до заминаването за първенството, а мъжете в класическия стил тренират в Самоков. Техните състави ще бъдат определени по-късно.