IMG 5544Националите ни по класическа борба вече имат нови тренировъчни уреди. Пособията са с марката "Суплес" и бяха дарени на отбора от Иван Раднев. Световният вицешампион от 1994-а при класиците, който от години живее в САЩ и е създател на компанията. Уредите са лицензирани от Международната федерация (UWW) и присъстват неизменно на рекламните пана на големи първенства. Много от състезателите и в други спортове също ги използват за отлична физическа подготовка.

В зала "Диана" националите имаха тренировъчен семинар за най-ефикасното използване на уредите, изнесен от Николай Станчев, представител на "Суплес" за България, който е бивш национал в свободния стил и първият ни световен шампион по плажна борба.

 Предимството на уредите, е че освен изключително ефективни за физическа подготовка, те са и лесно преносими и могат да придружават отбора на всички лагери в страната и чужбина.

 "Благодаря на Иван Раднев за подкрепата и спонсорството - заяви Христо Маринов, президент на федерацията, който изгледа тренировката. - Уредите идват във важен момент за нас, когато сме във финална подготовка за европейското в Русия в края на април." 

 Същевременно утре от 10 ч в зала "Диана" ще бъде редовното общо събрание на федерацията.