05 dubov03Световният вицешампион Владимир Дубов поднови тренировки след претърпяна травма на крака, която го спря за престижния турнир „Тахти къп“ в Иран миналия месец. Асът ни се включи в преборванията на националите по свободна борба на комплекс „Диана“ в столицата. В схватките стартираха и гостите от Англия, Гърция, Македония, Швейцария, както и Словения с натурализираните си осетинци. Чужденците са у нас на лагер за турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в „Арена Асикс“, бивша Фестивална (22-25 март). За надпреварата пристигат над 500 състезатели от 32 страни. Русия заяви първите си състави и в трите стила. Турция и Япония също пристигат с най-добрите си борци.

В преборванията се включи и чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев, който започна силно сезона. По-рано през годината той триумфира на турнира "Тахти къп" и има сериозни амбиции да повтори успеха и на "Дан Колов".

Класиците са на подготовка в Тетевен, където в края на седмицата се очакват и сръбските национали, водени от българския треньор Стоян Добрев.


Жените са на подготовка в Благоевград.

pr kirov redpr kirov redpr kirov redpr kirov redpr kirov redpr kirov redpr kirov redpr kirov redpr kirov red