dkolov npetrov2018Над 500 състезатели от 30 държави до момента са заявили участие за турнира "Дан Колов - Никола Петров" по свободна и класическа борба.

Схватките са 22 до 25 март в зала "Арена Асикс" (бивша "Фестивална").

Първия си отбор и в трите стила е заявил колосът Русия, турците също пристигат с пълни състави. С най-добрите си състезатели идват и японците.

На тепиха ще излязат още борци от САЩ, Азербайджан, Казастан, Украйна, Грузия, Унгария, Франция, Полша, Чехия, Словения, Румъния, Сърбия, Финландия... А след дълга пауза на тепиха у нас се връщат и състезателите на Перу, които са с камерен състав от 5 души, но ще бъдат представени и в трите стила.

Схватките ще бъдат на 4 тепиха. А у нас вече пристигнаха първите отбори за лагер с нашите национали.

Борците в класическата борба се подготвят в Тетевен, където са още американци, французи, румънци, а в края на седмицата се очакват и сърбите, водени от българския треньор Стоян Добрев. Утре, четвъртък, класиците ще имат и спаринги на базата в Тетевен. 

Националите в свободната борба тренират на комплекс "Дианабад" в столицата заедно със съставите на Словения, Великобритания, Швейцария, Македония, а на 11 март се очакват и румънците, водени от бившия национал Анаталий Гуйдя. В петък свободняците ще имат и спаринги, часът ще бъде допълнително обявен.

Жените са на лагер в Благоевград с унгарки и французойки.

Надпреварата ще бъде по новия регламент, като схватките във всяка категория ще бъдат в два дни. В първия ще са елиминациите, а във втория - финалите. Входът за зрителите - свободен.