ali umarpashaev1И Али Умарпашаве не успя да стигне до отличие на престижния турнир "Иван Яригин" в Красноярск (Русия).

В категория до 74 кг на свободния стил чеченецът с наш паспорт загуби на четвъртфиналите от монголеца Ганзориг, пети от олимпийските игри Рио 2016, с 6:17.
Преди това националът победи Джамбулов (Киргизстан) с 10:6.

При жените България бе представена с три състезателки.

Двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин (62 кг) загуби на старта с туш от рускинята Тражукова, пета на олимпиадата в Рио. Представителката на домакините претърпя поражение в следващия кръг и не успя да изтегли нашето момиче в репешажите за бронз. Но рускинята се пребори за бронзовия медал.

В категория до 59 кг Мими Христова и Биляна Дудова останаха на крачка от отличията - пети.

На старта Христова надделя над Есенбаева (Узбекистан) с 8:2, после победи с технически туш 10:0 Сагилган (Казахстан). Но на четвъртфиналите носителката на 5 медала от европейски първенства бе  спряна от китайката Ронг, пета на Мондиал 2017, с 4:8. За бронза Христова загуби с минималното 5:6 от рускинята Чумакова, трета на европейското до 23 г.

Биляна Дудова също започна убедитено - 9:0 срещу рускинята Сангаджиева, но на полуфинала бе спряна от двукратната световна вицешампионка Алисън Рейгън (САЩ) с 6:9. После за бронза европейската ни шампионка загуби от младата рускиня Тукуренова с 3:8.

Жените ни бяха водени от старши треньора Петър Касабов, а турнирът в Русия бе първи за новия сезон.