ceno1Спортният министър Красен Кралев изгледа схватките от световното за ветерани в Пловдив. Още двама българи се класираха за финалите. За титлата по-късно днес ще спори олимпийският вицешампион от Сеул 88 Иван Цонов, който сега е помощник треньор в националния ни отбор по свободна борба, и Ремзи Реджеб. И двамата се боря в категория до 62 кг, но са в различни дивизии.

Кралев похвали организацията и условията в зала "Колодрума", арена на схватките от Мондиал 2017. От вицепрезидента на световната федерация (UWW)  Цено Ценов министърът получи почетни медали на първенството. А председателят на организационния комитет на шампионата Ангел Ангелов му връчи почетен плакет и грамота за заслуги.

До момента България има 11 медала. В последните два дни колекцията от отличия допълниха Петър Богаевски (130 кг) - сребро и Юлиян Георгиев (100 кг) - бронз. И двамата при класиците. А в свободния стил Васил Желев (130) взе сребро, Иван Бонев (88) се окичи с бронз.

ceno kralev07По-късно днес бронза ще си оспорват Пейо Пеев (62) и Никоconov07лай Кашинов (100), който преди това донесе първа титла за България, но в класическия стил.

На първенството стартираха над 750 състезатели от 52 държави.