izlojva2017Фотосалон „Старт Фото София“ се открива утре, петък, 1 септември за трета поредна година и както и в предишните две издания преминава под патронажа на Столична община в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Национално сдружение фотографска академия България "Янка Кюркчиева", Международната федерация по борба и Европейския съюз по борба.

Събитието е единствено по рода си в България поради наличието на раздел „Спорт“, който ще бъде важен и с оглед признанието, което получи София да бъде Европейска столица на спорта през 2018 година.

„Идеята на екипа на „Старт фото“ със спортната тема в толкова престижен салон е да покажем, че спортът и културата вървят ръка за ръка. Присъствието на подтемата „Борба“ в първия фотосалон бе свързано и с битката, която най-древният спорт води за оставането си в програмата на олимпийските игри,“ твърди доайенът на спортната фотография у нас Бончук Андонов, основен двигател в организирането на фотосалона.

През тази година изложбената част ще бъде открита утре, 1 септември в галерията на Националната художествена академия. За присъствие в изложбата кандидатстват над 4000 фотографии от 270 участници. Най-добрите отново ще бъдат отличени с плакети и награди.