1 bayrakov1Николай Байряков  стигна до репешажите за бронза на световното в Париж. Само в надпреварата при класиците на тепиха излязоха 15 медалисти от последните олимпийски игри Рио 2016. 


В кат. до 85 кг асът ни победи арменеца Артур Шахниян с 2:1. Но на осминафиналите петият от Рио 2016 бе спрян от настоящия европейски вицешампион Мехетан Басар (Турция) – 1:4. Пратеникът на южната ни съседка стигна финал и така даде втори шанс на нашия ас.

По-късно Байряков трябва да направи две победи в пресявките, за да стигне до спора за отличието срещу руснака Давид Чакватадзе. Очаква се олимпийският шампион от Рио да не излезе в спор за отличието, защото в полуфинала получи контузия в коляното.

Другите ни двама представители днес загубиха рано и отпаднаха. 

В категория до 71 кг Свилен Костадинов надделя над корееца Чангмин Ли с 2:2, но след това претърпя поражение от Даниел Катарага (Молдова) с 0:8.Съперникът му, който е втори от Мондиал 2016, загуби на полуфиналите и така българското участие приключи. 

При 98-килограмовите Пламен Ташев претърпя поражение от Феликс Балдоф с 0:3. 

Резултатите може да следите ТУК

1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov1 bayrakov