otkr1 zalaНикълъс Сулев ще се бори за бронза на европейското за кадети в Сараево днес. 

Съперникът му все още не е известен, репешажите са по-късно днес. По новия регламент надпреварата е в два дни, а финалните схватки са във втория. 

В категория до 63 кг на класическия стил националът стартира с победа срещу Владислав Михайлов с 6:0, на четвъртфиналите надделя над арменеца Шант Качатрян с 3:0, а на полуфинала претърпя загуба от унгареца Гергели Вак с 1:3. 

Други трима наши борци ще спорят в репешажите. 

При 46-килограмовите Денис Демиров падна от бъдещия финалист Кузко (Украйна) с 0:2 и за място в малкия финал ще се бори с арменеца Роберт Карапетян.

В категория до 54 кг Цветан Сирашки стартира с технически туш 10:1 срещу Жао Калдас, а на четвъртфиналите загуби от украинеца Соловян с 2:3. 
В репешажите съперник на българина ще бъде молдовецът Йон Доници. 

При 100-килограмовите Игнат Миланов тръгна с победа срещу германеца Карл Марбах с 2:1, но в следващия кръг претърпя поражение от турския борец Мехмед Агчи  с 0:5. В репешажите Миланов ще излезе срещу гърка Манополис.

Останалите ни  малди борци приключиха участието си. 

В кат. до 76 кг Борислав Василев бе спрян от поляка Симонович - 0:8. 

Едмонд Назарян (42) падна от турчина Ербек с 1:10, Йордан Неджет (50) тръгна с успех срещу Стрелчук (Украйна) с 5:1, но след това загуби от грузинеца Акаки Осиашвили с 0:10.

Иво Илиев (58) започна с успех срещу сърбина Давид Агостон - 17:13, после загуби от руснака Тавмурзаев - 1:7. Още на старта паднаха Димитър Илиев - 2:10 от арменеца Тадевосян, както и Кирчо Стоянов (85) - 1:3 от Хамбарцумян, също от Армения.

До момента България има три медала - титла на Петя Делчева  (40), сребро на Димитър Тодоров (50 кг) и бронз на Мерт Рамадан (69 кг) в свободния стил. 

Резултатите може да следите ТУК