logo-bfb

След 3-часово заседание, водено от президента Валентин Йорданов, управителният съвет на Българската федерация по борба избра треньорите на националните отбори.

Петър Касабов, личен наставник на бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова, ще води женския ни тим.

Досегашният старши треньор Серафим Бързаков поема мъжкия състав на свободния стил. Двукратният световен и 4-европейски шампион заменя Валентин Райчев.

В класическата борба поста си запазва двукратният олимпийски шампион Армен Назарян.

Предстои тримата наставници да определят и щабовете си. Все още се водят преговори и за треньорите в останали възрасти – юноши, девойки, кадети, кадетки.

Новите треньори при мъжете и жените ще водят отборите още на световното първенство за неолимпийските категории в Будапеща /Унгария/ на 10 и 11 декември, както и на европейската купа на нациите следващата седмица /18-19 ноември/ в Букурещ. В румънската столица страната ни ще бъде представена с отбор при жените, както и с мъжете в класическия стил.

По време на заседанието в комплекс „Диана” бе дискутирана и новата система за подготовка и финансиране на състезателите, която се обсъжда усилено със Спортното министерство. След серия работни срещи проектът вече е финална фаза. Той е базиран на регионални центрове и отборни срещи, с което се цели по-голяма конкуренция и повишаване класата на българските борци.