Носителите на Златните пояси на "Дан Колов" и "Никола Петров"  - Станка Златева, Николай Щерев и Христо Маринов няма да имат почивка след края на турнира в Бургас.
От утре селекционерът на националите в свободната борба Симеон Щерев събира отбора на лагер в Банско. Тимът ще остане на подготовка там до заминаването за европейското в Дортмунд (Германия) в края на месец март.
Отборът ни в класическия стил пък ще има 10-дневен лагер в Украйна следващата седмица, след което до шампионата момчетата на Братан Ценов ще се готвят в Тетевен.

"Златният пояс на "Никола Петров" е едно признание за труда ми - заяви носителят на престижния трофей в класическия стил Христо Маринов. - Защото и миналата година станах първи, но чак сега взех пояса. Разбира се, че емоцията беше малко в повече, защото всички имаха очаквания да видят световния шампион и да се представя добре пред родна публика. Но се радвам, че се абстрахирах от всичко това. Най-сериозен съперник ми беше турчинът на полуфинала. Но и след като го преборих не бях сигурен, че ще стана първи. Все пак е състезание."

"Турнирът "Дан Колов" ми беше част от подготовката за европейското в края на март - заяви Станка Златева, който бе обявена за най-добрата при жените. - И както на всяко състезание няма лесни срещи - всички бяха трудни. И смятам, че конкуренцията беше по-сериозна, защото всички тренират и с всяка измината година стават все по-добри."

"Много съм щастлив, защото за първи път станах шампион и за първи път спечелих пояса на "Дан Колов" - заяви Николай Щерев. - Това ми беше и дебют на голямо състезание в новата ми категория - до 120 кг. Много ми помогна за подготовката Красимир Кочев, с когото се борим всеки ден. А от две седмици тренирам и с баща ми (б.р. Симеон Щерев), преди нямаше как, защото имах много контузии. Той ме учи на добра защита и може би затова не дадох нито една техническа точка на съперниците си. Благодаря и за финансовата подкрепа на Емил Маринов и Евгени Стамов и спокойствието, което те ми осигуриха при подготовката. Смятам, че в новата ми категория ще се чувствам по-добре и ще имам успех, стига да натрупам още сила и техника. Сега идва европейското и амбицията ми е да взема медал."