Николай Щерев и Христо Маринов станаха носители на Златните пояси на „Дан Колов" и „Никола Петров" на турнира по борба в Бургас.

Щерев триумфира при 120-килограмовите на свободния стил, като след 4 победи не даде нито една техническа точка на съперниците си. На финала нашият национал надви украинеца Петро Ралчев с 2:0 части (1:0, 3:0).
Преди ден Маринов ликува със златото в кат. до 84 кг на класическата борба.

Щерев получи наградата си от президента на БФ Борба Валентин Йорданов, а Маринов от кмета на града Димитър Николов.
За № 1 при жените бе обявена олимпийската вицешампионка Станка Златева, която ликува със златото в кат. до 72 кг, също в събота. Тя получи и специалния приз от кмета - колие с камъни „Сваровски".

В най-интригуващият финал от последния ден на турнирите Александър Костадинов победи Венелин Венков с 2:1 части (2:0, 0:3, 1:0) при 55-килограмовите на класическия стил. Шампион без борба пък стана Любен Илиев в свободния стил на кат. до 84 кг, след като съперникът му не влезе в схватка.

Сребро и три бронза спечелиха още борците ни в последния ден. В кат. до 48 кг Грациела Драгоева загуби финала от Аделин Грей (САЩ) и остана втора. С бронз се окичиха Анатолий Гуйдя (60 кг) и Исмаил Реджеб (60) в свободния стил, както и Грациела Драгоева (48 кг).