Станка Златева е спортист номер 1 на България за 2010 година! Четирикратната световна и петкратна европейска шампионка по борба спечели анкетата на „Нове АД Холдинг" за втори път след 2007 г.

„Това първо място малко ме задължава за следващата година. - каза шампионката, която получи статуетката си от министър-председателя на Република България Бойко Борисов. - Искам да благодаря на организаторите, на всички дружества, които подпомагат спорта. Благодаря на Симеон Щерев, че е винаги до нас и ни учи на нови неща, за да изненадаме света. Дано 2011 да е успешна за България.

На второ място в класацията се нареди друг представител на родната школа по борба - световният шампион в свободния стил Михаил Ганев, а трета е лекоатлетката Ваня Стамболова.

На 4-то място в анкетата на спортните журналисти е световният шампион в класическия стил Христо Маринов.

За втори път след 2007-а треньорската анкета на в. „Труд" спечели селекционерът на националите по свободна борба Симеон Щерев с 202 гласа. Негови подгласници станаха волейболният треньор Радостин Стойчев (65) и Георги Димитров (57), треньор на Ваня Стамболова.

„За мен е чест да бъда номиниран. - заяви Щерев.- Искам да благодаря на организаторите - „Нове Холдинг" и в-к „Труд", искам да благодаря на моите колеги, които са открили Станка, Руди, Мишо, както и останалите, защото без тях, не би се стигнало до тези титли. Искам да благодаря и на Валентин Йорданов, защото благодарение на него българската борба стана най-успешният спорт у нас. Искам да благодаря и на МВР. Не на последно място искам да благодаря и на министерството на спорта."

Два отбора разделиха първото място в категорията „Отбор на годината". С равен брой точки се изравниха волейболните ни тимове при мъжете и младежите, а честта на награди призьорите получи председателят на БОК Стефка Костадинова.

Стела Енева пък получи приза за спортист номер 1 с увреждания на България.

Водещи на официалната част на церемонията бяха Христо Стоичков и Нели Атанасова.

Следва златната десетка

1. Станка Златева (борба) - 1642 т.
2. Михаил Ганев (борба) - 1363
3. Ваня Стамболова (лека атлетика) - 1242
4. Христо Маринов (борба) - 1221
5. Цветана Пиронкова (тенис) - 1205
6. Петър Стойчев (плуване) - 565
7. Матей Казийски (волейбол) - 514
8. Григор Димитров (тенис) - 377
9. Тервел Пулев (бокс) - 300
10.Боянка Костова - 276