Станка Златева бе избрана за № 1 на родната борба за 4-та поредна година. През този сезон състезателката на "Левски" спечели четвърта световна титла и за 5-ти път се изкачи на европейския връх. 

Втори в класацията на БФ Борба е Михаил Ганев (84 кг), световен шампион в свободния стил от "Москва 2010" и бронзов медалист от европейското в Баку. Ганев, е един от малкото надвивали Бувайсар Сайтиев (Русия), смятан за един от най-титулованите борци в свободния стил след отказването на Валентин Йорданов. Трикратният олимпийски шампион той надви през 2006-а, но после бе преследван от множество контузии и спря изявите си на тепиха. Въпреки травмите и несполуките Ганев се върна по блестящ начин на голямата сцена. 

Трети в златната десятка на БФ Борба е световният шампион в класическата борба Христо Маринов (84 кг). Състезателят на "Ловеч" нанесе най-големият си удар, като на първенството в Москва надви най-силния руски борец Алексей Мишин. 

Отново за треньор № 1 бе избран Симеон Щерев, селекционер на националите по свободна борба. Втори е старши треньорът на класическия стил Братан Ценов, а третата награда посмъртно се връчва на Валентин Крумов.

Следват останалите борци в десетката на БФ Борба: 
4.Тайбе Юсеин - европейска вицешампионка за жени
5. Радослав Великов - европейски вицешампион
6. Кирил Терзиев - европейски вицешампион
7. Димитър Кумчев - бронзов медалист от европейско първенство
8. Елина Васева - бронзова медалистка от европейско първенство
9. Илиян Газепов - европейски шампион за кадети
10. Георги Вангелов - европейски шампион за кадети

През 2010-а българските борци спечелиха 22 медала от световни и европейски първенства при мъжете, жените, юношите и кадетите. От тях 6 са златните, 7 са сребърните и 9 са бронзовите. 

За този сезон картотекираните български борци са 3200, като  най-малките са 700. БФ Борба е организирала 6 международни турнира и 30 държавни първенства, в които участие са взели състезатели от 90 клуба.