DubovСинът на Владимир Дубов, световен и европейски вицешампион в свободната борба, се нуждае спешно от операция в САЩ.

9-годиншият Влади страда от детска церебрална парализа. Родителите научават за тежката диагноза още докато синът им е на 9 месеца. Оттогава правят различни рехабилитации, но усилията им дават временни резултати.

 

Операция в САЩ обаче гарантира, че самостоятелното ходене на Влади значително ще се подобри, а спастичността (стегнатост) на мускулите, които му пречат да стъпва на цяло стъпало, ще изчезне завинаги.

 

Малчуганът е одобрен за тази интервенция от д-р Т. С. Парк, който има здубов copyад гърба си над 3600 подобни успешни операции.

 

Според медицинския екип в клиниката в Сейн Луис, малчуганът най-вероятно ще се нуждае и от ортопедична операция. Стойността и на двете интервенции е 64 918 долара, която трябва да бъде събрана до края на месец март.

 

Датата на операцията е планирана е 23 май!

“Животът на един спортист е постоянна борба не само със съперниците, но и със самия себе си – каза Владимир Дубов. - Най-големите ми постижения и успехи са били в името на България. През цялото време съм давал всичко от себе си за по-добро бъдеще на семейството ми и най-вече на първородния ми син, който е кръстен в моя чест Владимир. Но... аз се борих на тепиха, а синът ми водеше борба с тежката диагноза - детска церебрална парализа. Дълго време ми отне, за да я приема. ... Въпреки всичко той се научи да кара колело, да чете, да смята, да пише. Сам се научи да говори на руски език, а от няколко месеца упорито учи и английски. Единствено не може да се справи с ходенето...“


За семейството сумата е непосилна. Но само за 5 седмици приятели и спомоществователи са събрали 16 316 лева.

"С престоя и пътя ще са ни необходими общо 150 000 лева - уточнява и Дина Дели, майката на Влади. - Сметката е дарителска и парите по нея нея могат да се насочат само и единствено за операция и рехабилитация на титуляра - Влади."

 

Ако и вие желаете и имате възможност да помогнете на детето, може да го направите на следната банкова сметка по-долу.


Банка ДСК

IBAN: BG64STSA93000030561407
Титуляр: ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ ДУБОВ

или на следните платформи по-долу

За всеки, който иска да ни подкрепи, може да го направи чрез:

• Чрез платформата Podkrepi.bg     ТУК


• Чрез Фондация "Павел Андреев":    ТУК

 

а също така и чрез PayPal:   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.