02 IAngelovИво Ангелов, световен и европейски шампион за 2013-а, стигна финала на държавния шампионат по борба, класически стил в Ловеч.

Асът на националите, който пропусна световното през 2017-а и европейското през тази година, до момента не даде точка на съперниците си – срази с 8:0 Георги Тодоров, после и Никълъс Сулев с 9:0, а на полуфинала и Росен Бакрачев с 8:0. Ангелов се бори в по-горната за него категория до 63 кг и утре за титлата ще спори отново с Никълъс Сулев. В тази категория състезателите са едва 7, разделени на две групи, които се борят всеки срещу всеки, а победителите излизат на финал.

Останалите национали също не допуснаха изненади. Еврошампионът за 2017-а Тарек Абделслам за титлата утре в категория до 87 кг излиза срещу Йоан Димитров. До момента натурализираният у нас египтянин има на сметката си 3 успеха – 8:0 срещу Найден Рамаданов, 10:2 срещу Владимир Стойчев и 8:0 срещу Борислав Василев.

Николай Байряков (97 кг), пети от олимпиадата Рио 2016, пък утре на финала ще спори с Ради Недков. Националът също е с три успеха до момента – 9:0 срещу Спас Шуманов, 6:1 срещу Симеон Станкович и 5:1 срещу Кирил Милов.

В категория до 82 кг Даниел Александров, бронзов медалист от Евро 2018, ще има за съперник в спор за титлата Светослав Николов. Преди това националът победи Христо Димов с 9:0, Мариян Маринов с 9:0 и Марио Доцин с 4:0.

При тежките до 130 кг до финал стигна 38-годишният ветеран Владислав Методиев, като победи без да даде точка Петър Арнаудов (8:0), Васил Бимбалов (9:0) и Игнат Миленов (8:0).  Бившият национал, който продължава да се бори в германската бундеслига, ще има за съперник Михаил Павлов.

Утре срещите започват от 10 часа с репешажи, а след това са сблъсъците за медалите. В петък стартират и жените.

Всички финални двойки при мъжете в класическия стил може да видите по-долу ТУК