4 mimi hristovaДве от жените ни стигнаха полуфиналите на европейското по борба в Каспийск, Русия. И двете ще имат за съпернички беларускини за място на финала.

На старта в категория до 55 кг Евелина Николова тушира германката Бругер, която е европейска шампионка за девойки. И в решителния сблъсък излиза срещу Ирина Курачкина, втора на световното до 23 г. през 2017-а и трета на мондиала за жени същата година.

При 59-килограмовите Мими Христова срази азерката Омелченко с 8:3 Съперничката й е бронзова медалистка от Евро 2017 и трета на световното до 23 г. същата година. Така на полуфиналите нашето момиче ще спори с Янушевич, която е втора в Европа от миналата година, като на финала в Нови сад загуби от шампионката Биляна Дудова.

04 evanikolova red5В категория до 68 кг София Георгиева все още има шанс да продължи в репешажите за бронза, тъй като в първия кръг загуби от еврошампионката за 2016-а Анастасия Братчикова, но рускинята стигна полуфиналите.

При 50-килограмовите Фатме Мандева приключи участието си след загуба от Милана Дадашева (Русия) с туш.

Днес от 17,15 до 18 ч са полуфиналните срещи при жените.

Същевремено Даниел Александров остана единствената ни надежда за отличие в класическия стил. Той преодоля репешажите в категория до 82 кг и ще спори за бронза с Ласло Сабо (Унгария), трети на Мондиал 2016. Финалните схватки са от 18 до 21 часа днес.