vichev1С победа и четири загуби започнаха борците ни на европейското в Каспийск (Русия).
Единственият успех записа Николай Вичев
, който на старта в категория до 63 кг, прегази Дмитрий Добров (Украйна) с 12:0. В следващия кръг обаче националът бе изненадан от румънеца Михай Раду. Асът на северната ни съседка се наложи с 8:0, с което взе реванш за загубата си от Вичев във финала на турнира „Никола Петров“ през март. Съперникът му стигна на полуфиналите, които са по-късно тази вечер. И при успех ще даде шанс на Вичев да спори в репешажите за бронза.

Европейският шампион Тарек Абделслам обаче претърпя фалстарт в новата за него категория до 87 кг . Натурализираният у нас египтянин бе спрян от грузинеца Роберти Коблиашвили, трети от мондиал 2017, с 2:5.

Загуби претърпяха и другите трима национали в днешния ден.

При най-леките до 55 кг Недялко Петров отстъпи пред Мегагаслу (Испания) с 2:3, Руслан Пашкулский падна от украинеца Микола Дараган с 3:7, а Милослав Методиев (130 кг) отстъпи пред руснака Виталий Щур с 0:9. И четиримата имат шанс да продължат в репешажите, ако съперниците им спечелят полуфиналните си срещи по-късно днес.

Първенството в Каспийск преминава при изключителни мерки за сигурност. Привлечени са над 1000 охранители, а гостите са настанени в 40 хотела. За комфорта на състезатели, треньори и ВИП персони се грижат 300 доброволци и 90 преводачи. Официалното откриване е планирано изключително пищно. Ангажирани са около 300 артисти от различни трупи, както и ансамбъл „Лезгинка“, един от най-популярните в Дагестан.